Over

Sia Braakman

In mijn atelier in Philippine verbeeld ik, tijdens het maken van de verschillende werken, dingen die mij bezighouden. Hiermee vertel ik een verhaal.

Wat mij zoal inspireert? De belangrijkste van mijn inspiratiebronnen is de mens en zijn emoties. Wat doen emoties met een mens en wat doen ze met zijn omgeving? Een tweede inspiratiebron zijn gebouwen. Vooral de binnen- en buitenkant van grote, oude, industriële bouwwerken en ruïnes. Ook landschappen kunnen me diep raken, vooral mediterrane landschappen en landschappen met water. Al dat blauw van lucht en zee, heerlijk!

Verder kom ik soms mooie vormen tegen, die iets bij me oproepen. Daar wil ik dan iets mee doen.

Creatieve vrijheid

Waarom ik mezelf niet beperk tot één kunstvorm? Dat wil en kan ik niet. Het onderwerp van een kunstwerk bepaalt welke discipline ik inzet, welk materiaal ik gebruik en welke stijl ik hanteer. Bij het ene onderwerp past klei of brons, terwijl ik het andere onderwerp alleen kan uitdrukken in verf. Het gebruik van meer disciplines is voor mij een belangrijk stukje creatieve vrijheid.

Blauw,

de kleur van het leven

Blauw. Het is een kleur waar ik me heel verbonden mee voel. Het is voor mij de kleur van het leven. Alles wat ik in een kunstvorm wil vastleggen, vertaal ik in de enorme levenskracht die erin zit. Daarom kom je deze kleur in al mijn werkstukken tegen. Dat blauw tot de koele kleuren behoort? Als je er de juiste nuances in aanbrengt, is het volgens mij juist een heel warme kleur. Kom het gerust eens ervaren in mijn galerie.

Sia: kunstenares… en verder?

Kunst is mijn grote passie. Naast dat ik dit tot uiting breng in mijn atelier en galerie, deel ik deze passie ook graag op andere manieren met mensen. Zo ben ik werkzaam als docent bij Toonbeeld in Terneuzen. Hier verzorg ik onder andere de cursussen Keramiek, Vormgeving in Keramiek en Werken met klei.

Ook neem ik jaarlijks deel aan het Landelijk Atelierweekend. Tijdens dit weekend stel ik, net als vele andere (beroeps)kunstenaars, mijn atelier en galerie open voor geïnteresseerden. Het is dé kans om kunstenaars aan het werk te zien en om de allernieuwste werken te bekijken.